دستگاه پخت نان تیری یکی از نان های پرطرفدار در بسیاری از شهرهای ایران است.نان تیری نان بسیار نازکی که به کمک نان پخش کن تیری یا دستی درست می شود.
یکی از علت های اسم آن بر اساس رنگ نان است: نان سفید و نان تیره. نان سفید از خود گندم تهیه می شود. و نان تیره از پوست گندم (سبوس).
نان سفید برای ثروتمندان و تیره، نان سبوس دار برای فقرا بود، اما اکنون نان تیره محلی محبوب است و گاهی حتی گرانتر از نان سفید شهر است.
نان غذای همه ملل است و هر قومی انواع نان سنتی با نام های مختلف دارد. در نان ایرانی این اسامی گاهی به ترکیبات ترکیبی نان بستگی دارد و گاهی به وسایل پخت. به عنوان مثال نان های لواش، سنگگ، تافتون و بربری را با توجه به نازکی و ضخامت نان ها نام گذاری می کنند، در حالی که از مواد به کار رفته در خمیر نان در نان مانند :خشکه، فطیر یا فتیر، شیرمال،کلوچه استفاده می شود.
گاهی نام نان بسته به نوع یا طرز طبخ یا شهر و دیار تغییر می کند: نان تنوری، نان سرخ شده، نان بخارپز، نان تابه ای، نان بختیاری، نان افغانی، نان عراقی، نان هندی، نان فرانسوی. نان صنعتی نیز نام های مختلفی دارد. به این نان ، نان بزرگ نیز می گویند. به عنوان مثال، تفاوت نام نان تست و باگت به دلیل ساختار داخلی (فضای نرم یا خالی) است.
مجموعه آذرپخت این دستگاه را برای نانوایانی که میخواهند این نان را بپزند را به بازاربرای مشتریا خودعرضه می کند.