دستگاه نان تیری سنتی | قیمت خمیر پهن کن نان و خمیر باز کن
دستگاه نان تیری سنتی | قیمت خمیر پهن کن نان و خمیر باز کن
فهرست مطالب
دستگاه نان تیری سنتی که شامل خمیر گیر نان تیری ، خمیر پهن کن یا خمیر باز کن نان تیری ، فر پخت نان تیری می باشد . که در این قسمت به توضیح کامل جامع دستگاه پخت نان تیری همراه با عکس تجهیزات پخت نان تیری همراه با فیلم پختن نان تیری بیان خواهد شد و توضیح کامل در باب ماشین الات موجود در این صنعت بیان خواهد گردید .
خط تولید نان
شاید در ذهن شما این سوال باشد .که نان تیری درست هست یا نان ساجی قبل از بیان این موضوع باید چند نکته را یادآوری کنم .
[box type="info" align="aligncenter" class="" width=""]🟢 نان ساجی که ریشه کردی دارد و به زبان ترکی : ساج چؤرهیی ودر زبان لری به نون تاوه ای گفته می شود . که نوعی نان پهن و نازک است که در مناطقی از غرب و شمال عرب ایران و همچنین در کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان و عراق متداول است . نان ساجی چون روی یک صفحه از جنس چدن ( که بهترین حالت پهت نان ساجی هست ) گرد و گود به نام ساج پخته می شود به این اسم نام گذاری شده است . [/box]
نان ساجی با توجه به توضحیات بالا انواع مختلفی دارد و به انواع مختلفی بر اساس ضخامت نام گذاری شده است از جمله نان تیری که در جنوب کشور بیشتر به این اسم هست و در سمت شمال غربی کشور به اسم نان اسکو می باشد .
نان تپتپی، تهکِلِهایی و فهتیره که در میان مردم لک ، کرد و لر در استان کرمانشاه و لرستان و سنندج پخته می شود که نوعی نان ساجی محسوب می شود.
نان تیری سنتینان ساجی
نام گذاری نان تیری چگونه صورت گرفته ؟
یکی از نانهای محلی ایرانی، «نان تیری» است. نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست .بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود. نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده میکنند.
پخت نان تیری اتوماتیک شامل چنین دستگاه که به صورت ترکیبی با هم کار میکنند . تا بتواند نان تیری مطلوب و قابل قبولی برای مشتریان ارائه دهند.
نان تیری
یکی از نامگذاریها بر اساس رنگ نان است. نان سفید و نان تیره. نان سفید از خود دانه گندم تولید میشود. و نان تیره از پوسته دانه (سبوس).روزگای نان سفید برای ثروتمندان بود و نان تیره و سبوسدار برای فقرا، ولی حالا نانهای تیره محلی، محبوب هستند .و گاهی از نان سفید شهری هم گرانتر! و تیره کی نان های محلی به خاطر وجود سبوس می باشد .
نان سبوس دار نانی است ، تهیه شده از آرد سبوس دار که پس از فرآیند تخمیر اسیدفیتیک آن تخریب و کلیـه املاح و ویتامینهای مغذی موجود در آن آزاد و جذب بدن میگردد.انواع نان سبوس د. ار شامل نان سبوس گندم و نام جو سبوس دار میباشد. که هریک خواص مختص به خود را برای سلامت بدن دارا میباشند.
نام گذاری نان تیری چگونه صورت گرفته ؟
یکی از نانهای محلی ایرانی، «نان تیری» است. نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست .بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود. نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده میکنند.
تجهیزات دستگاه نان تیری سنتی به صورت اتوماتیک به شرح زیر می باشد .
🟢1-دستگاه خمیر گیر نان تیری
🟢 2-دستگاه پهن کن نان تیری یا همان خمیر پهن کن نان تیری
🔵 اولین دستگاه که مورد نیاز هست دستگاه خمیر گیر می باشد وظیفه خمیر گیر یا همزن خمیر میکسر کردن آرد و آب و تولید خمیر مورد نیاز برای نان تیری می باشد.که بر اساس ظرفیت تولید مد نظر انتخاب می گرد . اولین دستگاه که مورد نیاز هست .
[box type="note" align="aligncenter" class="" width=""]به علت سفت بودن خمیر نان تیری خمیرگیر معمولی که تو بازار هست جواب گو نبود . برای همین منظور شرکت آذر پخت با طراحی گیربکس مخصوص برای این نوع خمیر ، دستگاه خمیر گیر مخصوص نان تیری برای مشتریان ارائه می دهد.[/box]
خمیر گیر نانوایی
✔ دستگاه پهن کن نان تیری یا همان خمیر پهن کن نان تیری
🔵دومین دستگاه مورد نیاز نان تیری سنتی ، دستگاه خمیر پهن کن نان تیری می باشد. پهن کن خمیر نان تیری یکی از مهمترین بخش این خط تولید هست.
[box type="info" align="aligncenter" class="" width=""]قطر سنتی نان تیری 60 سانتی متر می باشد . برای همین پهن کن های موجود در بازار امکان تولید نان تیری به قطر 60 سانتی را ندارند . دستگاه خمیر باز کن شرکت آذر پخت برای این منظور طراحی و تولید گردید.[/box]
خمیر پهن کن نان تیری دو مدل می باشد .
1- خمیر پهن کن نان تیری دو مرحله
2-خمیر پهن کن نان تیری اتوماتیک
خمیر پهن کن نان تیری
قابلیت پهن کردن خمیر تهیه شده با خمیر مایه بدون نیاز به افزودنی های غیر مجاز همچون جوش شیرین و جوهر قند و …
مصرف بسیار کم برق بواسطه وجود دستگاه اینورتر
دارا بودن الکتروگیربکس خارجی بدون صدا با عمر طولانی
قابلیت تغییر ارتفاع دستگاه
کاربرد آسان و عدم نیاز به کارگر ماهر
افزایش سرعت پخت
کاهش قیمت تمام شده نان
افزایش مدت ماندگاری نان
جلوگیری از ضایعات نان
افزایش بهداشت به دلیل کم شدن دخالت دست
قابلیت تغییر سرعت دستگاه به صورت دیجیتالی
🔵سومین دستگاه پخت نان تیری سنتی که مورد نیاز هست فر پخت تونلی یا دوار می باشد . وظیفه فر پخت تونلی یا دوار طبخ و پخت نان می باشد .که این سیستم مجهز به اینورتر برای تنظیم سرعت پخت دستگه می باشد . که با تنظیم سرعت می توان نان خشک یا نرم تولید کرد.
[box type="info" align="aligncenter" class="" width=""]دستگاه پخت تونلی نان تیری سنتی به صورت اتوماتیک می باشد . و دستگاه پخت دوار نان تیری سنتی به صورت نیمه اتوماتیک هست .[/box]
دستگاه تونلی پخت نان
دستگاه دوار پخت نان
✔ باند سرد کن نان تیری محلی
🔵چهارمین دستگاه که مورد نیاز هست باند سرد کن هست . وطیفه این سیستم که از اسمش هم معلوم هست . برای خنک و افزایش ماندگی نان مورد استفاده قرار میگیرد. که بر اساس منطقه طول باند سرد کن متغیر می باشد .
[box type="info" align="aligncenter" class="" width=""]در مناطق گرمسیر باید طول باند خنک کننده یا باند سرد کن بیشتر باشید که این مقدر مابین 3 الی 6 متر می باشد. و در مناطق سردسیر طول باند خنک کننده نان ما بین 2 الی 3 متر می باشد. همچنین این روش به کمک فن هوا، برای سرد کردن محصول استفاده میکنه [/box]
خنک کننده نان
✔ دستگاه بسته بندی نان تیری
🔵پنچمین دستگاه که مورد نیاز هست . دستگاه بسته بندی نان می باشد . وظیفه این سیستم بسته بندی اتوماتیک نان می باشد . دستگاه بسته بندی نان در سایز و انواع مختلفی تولید می کرد .
دستگاه بسته بندی نان
1-غیر مستقیم بودن حرارت مانع ازآلودگی هوا و محیط کار و بستر پخت می شود.
2-کنترل دور دستگاه با استفاده از اینورتر به سادگی انجام می گیرد.
3-نماهای جانبی دستگاه از قاب های استیل ساخته شده است.
4-کاهش مصرف سوخت با عایق بندی مناسب دستگاه
5-امکان تفکیک فضای پخت از فضای عرضه و بسته بندی
6-کاهش دخالت دست در پخت نان
7-حرارت صددرصد غیرمستقیم
8-راندمان بالای تولید
9-کاهش ضایعات نان
💠 برای انتخاب محصول مد نظر و مشاوره تخصصی رایگان با مشاوران آذر پخت در تماس باشید
🔷 قیمت دستگاه باند خنک کننده نان تیری
🔷 قیمت دستگاه پخت نان تیری محلی
🔷 قیمت دستگاه بسته بندی نان تیری
🔷 قیمت دستگاه نان تیری محلی
🔷 قیمت خمیر پهن کن نان تیری
خرید دستگاه نانوایی
🔶نان اسکو تبریز و نان تیری آیا یکی هستند؟
و شباهت های بسیاری به هم دارند . این نان در شهرستان اسکو تولید شد و به همین اسم نام گذاری شده است .
پخت این نان از زمانهای قدیم در شهرستان اسكو رایج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهیه و تولید میشود.
با وجود تغییرات روز افزون و صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی اسكو همچنان با شیوه سنتی و بومی صورت میگیرد. كه به آن انحصار ویژهای بخشیده است.
كیفیت مطلوب ، شیوه و مهارت خاص پخت، كارگاهی بودن پخت، كیفیت بالا، اشتهار مطلوب، مقبولیت، ماندگاری، یكدست، یكرنگ و یكنواخت بودن نان سنتی اسكو را محصولی ویژه و مقبول كرده است.
تنور نان سنتی اسكو از نوع افقی بوده و كف آن به وسیله آجرهای مربعی شكل مفرش گردیده است.
به دلیل نازكی خمیر پخت نان اسكو سریع صورت گرفته و نانهای پخته شده به كمك دو چوب باریك از تنور بیرون آورده میشوند.
بافت نان لواش اسكو نسبتا یكنواخت و اندازه آن به طول ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر و عرض ۴۰ سانتیمتر میرسد.
نان اسكو حالت خشك دارد و به مدت سه ماه و حتی بیشتر قابل نگهداری است .
كه در موقع مصرف با اضافه كردن مقداری آب میتوان آن را مرطوب و آماده مصرف كرد.
ضایعات این نوع نان در حد صفر بوده و طعم خوشایندی دارد. روزانه حدود ۲۵ تن نان سنتی در اسکو پخت می شود.
که از این میزان حدود سه تن به مصرف داخل استان آذربایجان شرقی رسیده و مابقی به سایر استان ها و کشورها عراق و جمهوری آذربایجان صادر می شود.
》شرکت آذر پخت با توجه به نیاز کشور بخصوص نانوایان عزیز به محصولات اتوماتیک برای بالا بردن بهره وری و افزایش کیفیت نان محصولات زیر را تولید می کنند .
⭕ دستگاه سنگک اتوماتیک
⭕ دستگاه لواش اتوماتیک
⭕ دستگاه بربری اتوماتیک